Kai Merilä -toimittaja

Moni tuntee Kai “Kaitsu” Merilän julkkisreportterina. Kai on paljon muutakin. Aika kului kuin siivillä aurinkoisella pihalla kuunnellen Kaitsun elämänvaiheita. Tiesitkö, että mies on ollut lihanleikkaaja ja on ammatiltaan puuseppä? Että mies on tehnyt myös iskelmämusiikkia? Miten Kaitsusta tuli toimittaja?

Pariskunnan koti on kaunis, persoonallinen, kekseliäs. Pyöröhirttä, luonnonkiveä ja uskomaton määrä sisustuselementtejä yhdestä puusta. Kain appiukon taitava kädenjälki ja kekseliäisyys näkyy niin itse talossa kuin huonekaluissa. Onpa Merilä itsekin päässyt näyttämään puusepän taitojaan.

Paljon on kaikenlaista tapahtunut vuosien varrella ja musiikki on kulkenut matkassa koko ajan. Nykyisin Merilä vaikuttaa Hired Gun -bändissä. Keikoillaan he soittavat pääasiassa tunnettuja englanninkielisiä kasarirock-covereita muiden muassa Bon Jovilta, Bryan Adamsilta, U2:lta ja Billy idolilta. Mutta nyt he julkaisivat ensimmäisen suomenkielisen rock-sinkkunsa, Kaitsun sovittaman ja sanottaman Kesäkuu!

Merilän kotiseuturakkaus näkyy monessa. Uuden sinkun musiikkivideokin on tehty nimenomaan Somerolla solistin “vaatimuksesta”. Valtava uroteko vapaaehtoistyön parissa on ollut Rauli Badding-Somerjoen kotitalon pelastaminen rappioitumiselta. Pääsemme käymään toisessa jaksossa Kaitsun kanssa myös Somerjoen kotitalossa.

toimittajana Marika Suuronen