Iskelmäraati Savonlinnassa – SUORA lähetys Hotelli Olavista 16.3.2024

Pisteetkappaleesiintyjä
37VarpunenMaria Pihlajamaa
36SuomineitoAnnika Kontio
32Vain sun kanssaJaska Mäkynen
31Toiset meistäMaria Byman
31Rakasta mua niin kuin osaatSusanna Starck
30Tuu kesää jatkamaanHelmi
27TikkitakkityttöSalla Krok
Raadin antamat pisteet

Iskelmäraati on ainutlaatuinen musiikkiohjelma, joka keskittyy kotimaiseen suomenkieliseen iskelmämusiikkiin. Ohjelman sydämessä on juontaja, joka ohjaa jokaista jaksoa ja tuo siihen oman persoonallisen leimansa.

Raadin kokoonpano on vaihteleva, sisältäen 4–7 jäsentä, jotka edustavat sekä paikallista musiikkiosaamista että iskelmämusiikin suurkuluttajia. Tämä monipuolisuus takaa, että arviot ovat sekä asiantuntevia että moniäänisiä. Raatilaiset valitaan jokaisen jakson kuvauksesta riippuen, tuoden esiin kunkin paikkakunnan ainutlaatuisen musiikillisen näkökulman.

Jaksojen kuvauspaikat vaihtelevat, ja niitä kuvataan eri puolilla Suomea. Tämä paikallinen vaihtelu tuo ohjelmaan elävyyttä ja auttaa esittelemään Suomen musiikkikulttuurin rikkautta.

Ohjelman formaatti keskittyy sekä tunnettujen että vähemmän tunnettujen artistien suomenkielisten iskelmäkappaleiden arvioimiseen, kiinnittäen erityistä huomiota niihin kyvykkäisiin artisteihin, joiden loistavat kappaleet ovat jääneet laajemmalta yleisöltä huomiotta. Jokaisessa jaksossa raati kuuntelee huolellisesti valitun kappalevalikoiman ja antaa niille pisteitä asteikolla 1–10. Lisäksi jokainen kappale saa raadilta sanallisen arvion, joka tarjoaa syvällistä näkemystä kappaleen sisältöön ja sävellykseen, tukien näin sekä jo vakiintuneita että nousevia kykyjä suomalaisessa iskelmämusiikkikentässä.

Iskelmäraadin yllätyselementti on, että raatilaiset eivät tiedä etukäteen, mitä kappaleita he tulevat arvioimaan. Tämä lisää ohjelman spontaaniutta ja tuo siihen jännittävää arvaamattomuutta.

Lähetykset streamataan suorana IskelmäTV.fi -sivustolla, joka yhdistää iskelmämusiikin ystäviä ympäri Suomea.

Iskelmäraati on siis paitsi musiikkiohjelma, myös elävä osa suomalaista iskelmäkulttuuria, joka juhlistaa kotimaisen musiikin monimuotoisuutta ja rikkautta.