Iskelmäraati 27.4 klo 18-19 – SUORA lähetys Hotelli Olavista

Iskelmäraati TV-ohjelman suora lähetys Hotelli Olavista.

Pisteetkappaleesiintyjä
43Kenties kentiesKauko Simonen
40Viimeinen näytösLauri Ketonen
37Huomenta maailmaMimosa Kloz
36Rakkauden omaNina Åkerman
33Mieleeni jäätHenna Oraste
33Näenkö sua koskaanJohanna Tuominen
33Ällöä ja makeaaAnita Karjalainen
31Laulajan sieluJarkko Salmi
25Sua hyväilee posket ja suuKari Halme
Raadin antamat pisteet

Iskelmäraati on suomalainen musiikkiohjelma, joka sai suuren suosion jo ensimmäisestä jaksosta lähtien, keskittymällä kotimaiseen suomenkieliseen iskelmämusiikkiin. Ohjelmaa juontaa Martti Kuurila, ja se tulee suorana Hotelli Olavista. Seuraavan jakson raadissa nähdään Ismo Hyvönen, Eki Jantunen, Johanna Rautia, Aila Irene ja Jani Helenius, jotka tuovat mukanaan asiantuntevia ja moniäänisiä arvioita eri puolilta Suomea.

Raadin kokoonpano on vaihteleva, sisältäen 4–7 jäsentä, jotka edustavat sekä paikallista musiikkiosaamista että iskelmämusiikin suurkuluttajia. Tämä monipuolisuus takaa, että arviot ovat sekä asiantuntevia että moniäänisiä. Raatilaiset valitaan jokaisen jakson kuvauksesta riippuen, tuoden esiin kunkin paikkakunnan ainutlaatuisen musiikillisen näkökulman.

Jaksojen kuvauspaikat vaihtelevat, ja niitä kuvataan eri puolilla Suomea. Tämä paikallinen vaihtelu tuo ohjelmaan elävyyttä ja auttaa esittelemään Suomen musiikkikulttuurin rikkautta.

Ohjelman formaatti keskittyy sekä tunnettujen että vähemmän tunnettujen artistien suomenkielisten iskelmäkappaleiden arvioimiseen, kiinnittäen erityistä huomiota niihin kyvykkäisiin artisteihin, joiden loistavat kappaleet ovat jääneet laajemmalta yleisöltä huomiotta. Jokaisessa jaksossa raati kuuntelee huolellisesti valitun kappalevalikoiman ja antaa niille pisteitä asteikolla 1–10. Lisäksi jokainen kappale saa raadilta sanallisen arvion, joka tarjoaa syvällistä näkemystä kappaleen sisältöön ja sävellykseen, tukien näin sekä jo vakiintuneita että nousevia kykyjä suomalaisessa iskelmämusiikkikentässä.

Iskelmäraadin yllätyselementti on, että raatilaiset eivät tiedä etukäteen, mitä kappaleita he tulevat arvioimaan. Tämä lisää ohjelman spontaaniutta ja tuo siihen jännittävää arvaamattomuutta.

Lähetykset streamataan suorana IskelmäTV.fi -sivustolla, joka yhdistää iskelmämusiikin ystäviä ympäri Suomea.

Iskelmäraati on siis paitsi musiikkiohjelma, myös elävä osa suomalaista iskelmäkulttuuria, joka juhlistaa kotimaisen musiikin monimuotoisuutta ja rikkautta.