Moottorisahauksen SM 2024 Savonlinnassa – Haastatteluissa Kilpailun Sydän

Savonlinnan seudun kauniissa maisemissa käytiin jännittävä moottorisahauksen Suomen mestaruuskilpailu 14. ja 15. kesäkuuta. Kilpailuun osallistui sekä kokeneita mestareita että uusia kilpailijoita, ja hyvät sääolosuhteet loivat otolliset puitteet tapahtumalle.

Kilpailu järjestettiin kahdessa osassa: ensimmäisenä päivänä Punkaharjulla Luston kentällä nähtiin tarkkuutta vaativa puunkaato, jossa parhaat kilpailijat ylsivät lähes täydellisiin pisteisiin. Toisena päivänä kilpailut siirtyivät Savonlinnan kaupunkialueelle, jossa kilpailijat haastoivat toisiaan monipuolisissa tehtävissä. Jukka Perämäki Kuortaneelta vei voiton kotiin osoittaen erinomaista taitoa ja kokemusta.

TULOKSET LINKKI: https://www.sumoki.fi/tuloksia/sm-2024/

Moottorisahauksen kilpailutoiminnalla on Suomessa pitkä historia, kuten Raimo Keräsen teoksessa “Oksat pois – Moottorisahauskilpailujen historiaa” yksityiskohtaisesti kuvataan. Tämä kirja tarjoaa syvällisen katsauksen lajin kehitykseen ja menneiden aikojen mestareihin.

Tapahtuman mahdollistivat monien tukijoiden, kuten Oy Husqvarna Ab, Metsähallitus Metsätalous Oy, Metsämiesten Säätiö, Teollisuusliitto ja Andreas Stihl Oy, panostukset. Erityinen kiitos kuuluu myös Suomen Moottorisahauskilpailijat SUMOKI ry, joka on vuodesta 2012 lähtien toiminut lajin kilpailutoiminnan järjestäjänä ja vaalijana Suomessa.

Kilpailu tarjosi paitsi viihdettä ja jännitystä yleisölle, myös tärkeän näyttämön kilpailijoiden taidoille, jossa nopeus, tarkkuus ja turvallisuus olivat avainasemassa. Vuoden kilpailu oli erinomainen esimerkki suomalaisesta moottorisahauksen osaamisesta ja kilpailuhenkisyydestä, joka jatkaa rikasta perinnettä ja tuo uusia sukupolvia mukaan tähän vaativaan lajiin.