Iskelmäntekijät – Jani Helenius, harmonikka mestari 11.10.2023

Tällä kertaa Marikan kanssa on juttusilla harmonikkamestari Jani Helenius. Jo 6-vuotiaana ensimmäisen “kurttunsa” saanut mies on siitä lähtien soitellut ahkeraan. Nykyisin hän vetää keikkailun ohessa “harmonikkakerhoja”, kuten mies itse leikkisästi kutsuu. Toinen ryhmistä on Kuusankosken Harmonikansoittajat ry:n toimintaa. Janin vaari on muuten ollut perustamassa tätä yhdistystä. Janin vaari, Kalevi Helenius, sävelsi ja sanoitti mm. Taisto Tammelle Syksyn muistoja -valssin vuonna 1966.
Ja onnistuuhan tuo sävellys myös tältä nuoremmalta polvelta. Mm. kitarariffien siivittämä Humppajampan blues (Roulette) on miehen käsialaa.
Tämä huumorimies on Kultainen Harmonikka -kilpailun voittaja vuodelta 1998. Mies voitti kilpailun historiallisilla täysillä pisteillä ollessaan vasta 18-vuotias.
Roulette -yhtyeensä kanssa Helenius on säestänyt mm. Reijo Taipaletta 14 vuotta. Nyt yhtye säestää mm. Heidi Pakarista, joka piipahtaa myös videolla moikkaamassa. Myös muita artisteja on tänäkin vuonna säestetty yhteensä jo yli 20.
Kesän Helenius vietti Turussa Satumaan kuningas -musiikkinäytelmän (ohjaus Juse Venäläinen) parissa. Liity Janin ja Marikan seuraan ke 11.10.2023 klo 18 keikkabussiin Kuivurisalin pihalle Loimaalle, Roulette -orkesterin ja Heidi Pakarisen keikan jälkeen. Vähän väsytti, mutta hauskaa oli!

Toimittajana Marika Suuronen