Marikan matkassa Tohmajärvellä -kuntakierros osa 1 -Seppo Räty ja Katri Helena

Marikan matkassa vierailtiin kesällä 2023 Pohjois-Karjalassa, Tohmajärvellä. Tämä tolokku ja toimelias kunta näytti meille, mitä kaikkea pienessä kunnassa voikaan olla!

Ensimmäisessä jaksossa päästään urheilun ja kulttuurin pariin. Tohmajärvi on panostanut liikunnan harrastamiseen niin sisällä kuin ulkona. Ja koska ollaan Tohmajärvellä, niin tietysti Seppo Räty on mukana. Kulttuurin ja etenkin iskelmän parista taasen Tohmajärvestä tulee mieleen Katri Helena! Hänen kirjansa julkaistiin juuri ennen vierailuamme ja saimmekin olla mukana kirjan julkistamistilaisuudessa. Marika sai kunnian jutella hetken myös Katri Helenan kanssa Tohmajärven muisteloita.
Katri Helena Laulaja -kirjan kirjoittanut Elina Hirvonen kertoo Marikan haastattelussa kirjaprojektista. Miltä tuntui kirjoittaa kirja Suomen ehkä tunnetuimmasta naisäänestä minäkerronnalla kirja, jonka tämä sinivalkoinen ääni myös itse luki äänikirjaksi.

Tohmajärvestä monelle tulee mieleen ensimmäisenä keihäänheiton maailmanmestari 1987, kolminkertainen olympiavoittaja ja kuusinkertainen arvokisamitalisti Seppo Räty. Tämä Helsingistä Tohmajärvelle lapsena muuttanut urheilija, on tuonut Tohmajärveä maailmankartalle. Pääsimmekin seuraamaan uudistetun liikuntahallin nimeämistapahtumaa, jossa myös itse mestari oli paikalla. Aikanaan itse tehdyillä välineillä Tohmajärvellä seiväshyppyä ja keihäänhiihtoa treenannut Räty kertoilee lapsuus- ja nuoruusmuistoja Tohmajärvellä. -Minnekäs sitä kottoosa lähtöö? ihmettelee mestari Marikan kysyessä, mikä hänet on tänne saanut jäämään.

Haastattelussa Seppo Räty, Sepon Pajan logon suunnitellut taiteilija Kaisa Jussila, kunnanjohtaja Mikko Löppönen, kirjailija Elina Hirvonen ja sinivalkoisin ääni, Katri Helena.

Kiitos yhteistyöstä Tohmajärven kunta ja kuntalaiset! Erityisesti kehitysjohtaja Anne-Maarit Hyttinen!