Iskelmäntekijät – Jakke Aho 25.10.2023

Jakke oli päättänyt aloittaa rumpujen soiton. Toisin kävi. Musiikinopettaja valitsi nuorelle miehelle soittimeksi basson ja luokkakaverille rummut. Selvästi opettaja osasi hommansa.

Kasarivaikutteista aikuisrockia, 80-luvun vaikutteita ja aidot soittimet. Näin Iskelmäntekijät -jaksossa kuvailtiin Jakke Aho virallinen uutta, soolouransa ensimmäistä Karkuri -biisiä.

Useissa kokoonpanoissa ( Traveling Jones LORETTA PROBLEM , Tero-Petri , Status Quo Tribute – Finland ) vaikuttavan turkulainen Jakke Aho on totuttu näkemään basson varressa ja taustalaulajan roolissa. Mutta onneksi upean karheaa ääntä on kuultu mm. Status Quo Tribute – kokoonpanossa jo vuosien ajan keikoilla usean kappaleen verran.

Bändikaverinsa lauluäänen, -taidot sekä karisman, bongasi Kilpi -yhtyeestä tuttu Petteri Kilpi (kitaristi, säveltäjä, sanoittaja, tuottaja..). Kilpi sävelsi Aholle Karkuri -kappaleen 50-vuotislahjaksi ja tilasi sanat Sana Mustoselta.

Karkuri musavideoineen julkaistiin 29.9.2023 ja sai loistavan vastaanoton. Eikä ihme, Jakken upea (Marika bongasi heti Kirkan ja Tommi Läntisen “vivahteet”) ääni ja kovat tekijät yhteistyössä.

Marikan matkassa kanssa jutskailtiin miehen treeniksellä kaikenlaista. Uunituore sooloartisti kuvaili mukavaa juttutuokiota humoristisesti somessaan: “Höpöttelin eilen kahvipäissäni Marikan matkassa ohjelmaan, joka julkaistaan Iskelmä TVllä. Mistä me juteltiin? No, ainakin Kirkasta, Erkki Junkkarisesta, ryhmäliikuntatunneista ja yläasteen musiikintunneista. Ja paljosta muusta!”

Odotellessa voi katsoa vaikka Ahon Karkuri -videon: https://youtu.be/0IzRqCuNPcU