Iskelmäntekijät -Martti Vainio ke 6.9.2023

Höyrypaviljongin lippuluukulta löytyy kesälauantaisin sympaattinen Martti Vainio. Hymyilevä mies toivottaa jokaisen tanssijan tervetulleeksi ja vaihtaa kuulumiset tuttujen kesken.

Matkailupuolella työuraa pitkään tehnyt mies on jo 20 vuotta pyörittänyt aikanaan vanhaan rautatiemiljööseen, vesitornin kupeeseen, rakennettua Haapamäen Höyrypaviljonkia.
Paviljongin tansseista ovat tulleet vuosien aikana tutuksi tanssimaailman konkarit ja uudemmatkin tulokkaat niin lavalla kuin tanssijoina.
Höyrypaviljongin IskelmäTVn Lauantaintansseissa artistina oli J. Eskelinen & Onnenkulkurit. Tanssien tallenteeseen pääset tästä.

Tunnelmallisen tanssipaikan lisäksi alueella riittää katsottavaa myös rautatiehistorian merkeissä. Ja jos tanssi ei ole juuri se juttu, niin ravintolan puolella voi viihtyä myös karaokessa.

Vainion merkittävältä juoksu-uralta on nähtävillä paljon muistoja joita voit kahvittelun/ruokailun lomassa ihmetellä. Piikkareita löytyy muutamat ja varmasti niitä on miehellä kulunut melkoinen määrä. Urheilijauransa aikana Vainiolle kertyi harjoituskilometrejä yli140.000 km. Tällä määrällä olisi juossut 3,5 kertaa maapallon ympäri! Euroopan mestaruus on miehelle tärkeä, mutta kuitenkin heittäytyminen Helsingissä on miehelle “se hetki”.
Huoneesta löytyy Vainion omien muistojen lisäksi myös ite Siiri “äitee” Rantasen sukset ja monot Vainion piikkareiden vierestä. Miten nämä liittyvät tarinaan? Tämäkin selviää haastattelussa.

Marikan matkassa -jaksossa päästään tutustumaan myös Haapamäen museoveturiyhdistys ry:n toimintaan. Tarkkaile, koska jakso ilmestyy https://iskelmatv.fi/category/marikan-matkassa/

P.s. Haapamäkeen pääset tansseihin vaikka junalla! Asema on aivan vieressä.
Höyrypaviljongista lisäinfoa Gramofonin sivuilla