Ilmastosi seminaari 15.4.2023 klo 10-13 Espoo

Luonnontiedettä vai politiikkaa? Lämpeneekö vai viileneekö ilmasto? Miten ilmastonmuutos määritellään? Mikä rooli merillä, pilvillä, tulivuorilla, ihmisellä ja auringolla ilmastonmuutoksessa on?

Media on käsitellyt aihetta kapeakatseisesti, ja maailman meteorologisen organisaation (WMO) pääsihteeri on peräänkuuluttanut laadukkaampaa keskustelua ilmastosta. Presidenttimme peräänkuuluttaa oikeaa tietoa, ja hallituksemme toivoo erityisesti nuoria mukaan keskusteluun. Siksi kutsuimme alan huippuosaajia seminaariin usealta eri tieteenalalta. Ilmastosi 2023 keskustelee havaituista tieteen ja politiikan ristiriidoista, edesauttaen tieteeseen pohjaavampaa päätöksentekoa.

Seminaari on tarkoitettu kaikille, jotka kokevat ilmastoasiat itselleen tai yhteiskunnalle tärkeäksi. 4 tunnin aikana käsitellään useita vaikuttimia, ja kysymyksille varataan tilaisuus. Suomenkieliset puhujamme myös maadoittavat tieteellisen tiedon ja termien tarkoituksen jokaiselle ymmärrettävään muotoon.

Mikäli työssäsi käsittelet yritysten vastuullisempaa toimintaa, opetat luonnontieteitä tai ilmastonmuutokseen liittyviä aiheita, olet mukana poliittisessa keskustelussa tai kannat huolta elinympäristöstämme, seminaari on sinua varten.

2023 Ohjelma
Lauantaina 15.4.2023 klo 10-14

SUORA TV striimaus 15.4.2023 klo 10-13

Luontokeskus Haltia, Haltia-sali
Osoite: Nuuksiontie 84, Espoo
Bussiyhteys: Linja 245 Espoon Keskus – Haltia, 20 min

Sisäänkäynti klo 9:30 alkaen, ennakkoon ostetulla lipulla
Saapuminen: https://haltia.com/saapuminen/
9:30 – 10:00 Ilmoittautuminen: Varaudu esittämään pääsylippu tai henkilökohtainen kutsu.

10:00 Ilmastofoorumi ry., lyhyt tervetulotoivotus
10:05 Kari Mielikäinen, Metsätalouden faktat ja fiktiot
11:00 Mauri Timonen, Suomen ilmaston historia
12:00 Simo Ruoho, Ilmastonmuutoksen opetus kouluissa
13:00 Eija-Riitta Korhola, Lainsäätäjän ilmastoajattelun polku

14:00 Kahvitarjoilu. kuuluu pääsylipun hintaan. Avoin keskustelu vapaalla aikataulla, Haltian luontokeskus on avoinna klo 17 saakka.

Huom: Ohjelmaan tai aikatauluun saattaa tulla vähäisiä muutoksia.

>> Linkki: lue lisää sivulta ilmastosi.fi <<