Enkelipuisto, taiteilija Kyösti “Kössi” Iitti 3.6.2023

Kaikki alkoi Iitin paluusta kotikulmille Pöytyälle ja “metsäpläntin” ostosta. Nyt kohta neljäkymmentä vuotta myöhemmin voimme ihastella Iitin metsän keskelle kaivamaa järveä ja sen reunamilla tekemiä upeita, kierrätysmateriaalista valmistettuja patsaita.

Patsaista ensimmäisen Iitti valmisti jo Naantalissa asuessaan. Postipatsas muutti mukana Pöytyälle ja on saanut seurakseen mitä upeimpia patsaita. Jokaisella niistä on oma syntytarinansa. Näiden tarinoiden siivittämänä kiersimme enkelipuistoa ihastellen mm. 17 metriä korkeaa Eiffel -tornia, Loch Nessin hirviötä, laivaa, uudisraivaajaa, Turun kaupungin entisiä lautasia, Bob Marleya. Ihailimme hirveä, joutsenia, hevosia, kukkoa, merileijonaa, koiria, kotkia, käärmeitä… Laulaa lurautimme kesäkeittiössä ja laululavalla, rauhoituimme uurnalehdossa, soitimme kelloja ja kiipesimme ufoon ihailemaan maisemia. Eikä tässä suinkaan ollut mainittuna kaikki!

Kaukaisella metsätontilla ei ole lainkaan sähköliittymää. Sähköt niin elämiseen kuin taiteen tekemiseen hitsaamalla, mies keräilee tuuli- ja aurinkovoiman avulla.

Keksiliäisyyttä ja mielikuvitusta ei mieheltä todellakaan puutu! Katso ufoa ja Eiffel -tornia ja mieti, että mies on nekin yksin pystyttänyt puistoonsa. Tuhansia hevosenkenkiä, metallinpaloja ja litroja tervaa. Tervaa? Kyllä. Ohjelmasta selviää myös tervan käyttötarkoitus.

Puistossa voit vierailla kesä-elokuussa 2023 kuukauden viimeisenä sunnuntaina (28.5., 25.6., 30.7., 27.8.) klo 12-15 maksua vastaan.

toimittajana Marika Suuronen